Arrabona EGTC

2022. augusztus 01.

Kategorizálni szinte lehetetlen, de még elmondani is nehéz mennyi látnivaló és izgalom vár rád abban a két napban, mikorra ezen túra megállóit beütemezed. Az útvonal autóval flottul teljesíthető, és megfelelő kikapcsolódási lehetőség lehet a család összes tagjának. Az első nap során Győr lesz terítéken, ahol természeti értékekkel, interaktív eszközökkel, kulturális attrakciókkal és az állatvilág számos képviselőjével is megismerkedhetsz. A városban (Győr) számtalan szálláslehetőség közül válogathatsz, hogy teljesen feltöltődve vághass neki a másnapnak. Reggel felfrissülve, izgalmakkal telve vehetjük célba Csallóközt, legalábbis annak egy részét. A Dunatőkési vízimalom egy varázslatos környezetben elhelyezkedő épített látnivaló, a régió egyik gyöngyszeme. Utána nem maradt más hátra, mint ráfordulni a túra célegyenesére, és annak végén alaposabban górcső alá venni a Slovakia Ring központját.


Túra tervezés

Győr földrajzi sokszínűségét kihasználva nem is lehetne kellemesebben kezdeni a napot egy kajakos túránál. A megállónak köszönhetően részletes betekintést nyerhetünk a Püspökerdei-holtág élővilágába, az itt kialakított tanösvény pedig eddig ismeretlen információk áradatát zúdítja majd ránk. A nyugodt, csendes környezet segít kiszakadni a rohanó hétköznapok világából, a harmónia olyan szintjére érhetünk itt, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia. Az útvonal hossza megközelítőleg 6 km., ami nagyjából két óra alatt kényelmesen teljesíthető. Amennyiben nincs saját kajakod, csónakod, vess egy pillantást a mellékelt linken elérhető Facebook oldalra (https://www.facebook.com/pages/category/Local-business/Gy%C5%91r-Kajak-B%C3%A9rl%C3%A9s-263450740900940/), ami lényegesen megkönnyíti a szervezést. Meglátod, olyan élményben lesz részed, amit még sokáig emlegetni fogsz majd.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos tárháza. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

A Püspökvár Győr egyik legősibb és legjelentősebb műemléke, a Káptalandomb legmagasabb pontján áll. A történelmi hányattatások, nehézségek egy cseppet sem kímélték a várat, napjainkra viszont a város egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé vált. Megépítésének egyértelmű célja az volt, hogy püspöki székhelyként szolgáljon, azonban stratégiailag is jelentős szerepet töltött be. Minden kétséget kizáróan állíthatjuk, hogy a vár legimpozánsabb része a négyemeletes, barokk stílusú részben végződő lakótorony, ami robosztus megjelenésével mindenki figyelmét magára irányítja. A palota sajnos egyénileg nem látogatható, azonban előre meghirdetett időpontokban, tárlatvezetéssel egybekötve megtekinthető. (https://hellogyor.hu/latnivalo/puspokvar/)

Elérkeztünk a túra első napjának utolsó megállójához, ami garantáltan felrázza az összes résztvevőt. Meg kell hagyni, egy állatkert vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb családi program, ahol korosztálytól függetlenül, mindenki kikapcsolódhat. A költözésen és számos átalakításon átesett állatkert 1967-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is igyekeznek a “lakóknak” a természetes életterükhöz hasonló feltételeket biztosítani. Ha szeretnél tüzetesebben megismerkedni az itt fellelhető állatfajokkal, keresd fel az állatkert hivatalos honlapját (http://www.zoogyor.com/index.php/hu/), ahol első kézből értesülhetsz az állatkertet érintő összes információról. Érdemes lehet szemmel tartani a központ programnaptárát is, hogy még véletlenül se maradj le egy állati eseményről se.

Remélhetőleg teljesen kipihenve, új élményekre kiéhezve ébredtél, és már tűkön ülsz, hogy Csallóköz turisztikai attrakcióival is megismerkedhess. A túra második napja már jelentősen lazább, kényelmesebb tempóban fog zajlani. Az első megálló a Dunatőkésen található vízimalom, ami a régió kiemelkedő kulturális és technikai műemléke, a festői környezet pedig tovább fokozza a turisztikai élményt. Az objektum 2016-ban egy teljeskörű felújításon esett át, aminek keretén belül egy kilátót is építettek a Tőkési-ág túlsó partján. Amennyiben szeretnéd belülről is megcsodálni a malom felépítését, az előzetes bejelentkezés erősen ajánlott. (https://kukkonia.sk/hu/dunatokesi-csefalvay-vizimalom).

A SLOVAKIA RING egy profi motorsport-központ, amely a versenyzésen kívül a sofőrök oktatására is hangsúlyt fektet. A központ legújabb attrakciója a gokart-pálya, amelyen az áprilistól októberig tartó szezonban gokart bérlésre is van lehetőség 7 éves kortól. A központ további részei a vezetéstechnikai pálya és a RING hotel képezik. A versenypálya már több mint egy évtizede otthona különböző európai és világszintű versenysorozatoknak. Ezek közé tartozik a FIA ETRC, WTCR vagy az EWC. A SLOVAKIA RING egyedi helyszíne lehet az ön céges rendezvényének és egyéb ünnepségeknek. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk az ön elképzelései alapján.

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 81 km
Időtartam: 02:55:14
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.08.01
Megjelenések száma: 509
Megtekintések száma: 2657
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Séta Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár város legnagyobb kincsét és turisztikai vonzerejét ma a termálvíz jelenti. A sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó magyar és külföldi vendégek télen-nyáron igénybe vehetik a termálfürdő szolgáltatásait. Hiba lenne azonban csak a fürdővel azonosítani a települést, amely gyönyörű belvárossal is büszkélkedhet. Sétálj egyet a hangulatos utcákon, tereken, pihenj meg az árnyas fák alatt, és ízleld meg a város finomságait! Megéri.

Gyerekszemmel Győrben

Amikor tervezzük a családi kirándulást vagy nyaralást, gyakorta problémát okoz az, hogy olyan turisztikai attrakciókat találjunk, ahol mindenki, de legfőképp a gyerekek jól érezzék magukat. Győrben ezen többé nem kell aggódnod. Összeszedtük a legtutibb helyszíneket, ahol garantált az önfeledt időtöltés, az élményekkel teli kaland és az őszinte gyermekmosoly. Kell ennél több?

Múltidéző belvárosi séta

Egy sétára invitáljuk Önöket, hogy megismerjük Győr egykori városlakóit, felfedezzük az örökül hagyott értékeket! A letűnt korok emlékei kapcsán felidézzük az egykor itt élő őslakosok és betelepült polgárok egyéni sorsát, kapcsolataikat a város közösségében.