Magyarország, 9021 Győr, Dr. Kovács Pál utca 7.
47.68862893, 17.63316125

Arrabona EGTC

http://www.gyor.hu

A főként kisszériás férfi felsőruházati termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Lachmann-család legrégebbi boltjuk felett lógó, ollót ábrázoló cégér jelzi, hogy a szabóság ma is működik, már több mint 100 éve.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: http://www.lachmann.co.hu/

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Kékfestő lány

Győrben 1906 óta foglalkozik kékfestéssel egy család, boltjuk a Dr. Kovács Pál utca és a Jedlik Ányos utca sarkán áll. Az üzlethelyiség felett lógó Kékfestő lány cégér Lebó Ferenc győri szobrászművész alkotása 2015-ből.

Aranyhajó

Az Aranyhajó cégér eredetileg a Széchenyi tér 1. sz. épületet díszítette, ahol fűszeráru-kereskedés működött. Később a bolt és a cégér átköltözött jelenlegi helyére. 1940-ben új cégér, Schima Bandi alkotása váltotta a régit, mely a város múzeumában tekinthető meg. Az "új" cégér pedig Győr legszebb és legismertebb cégére lett, ma is ott áll a helyén, csak most egy patikát népszerűsít.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

A múzeumot 1859-ben alapították Rómer Flóris győri bencés szerzetes kezdeményezésére. A gyűjtemények a történelem során folyamatosan gyarapodtak, napjainkban az intézmény 11 kiállítóhellyel rendelkezik. A múzeum jelentősebb kiállításai közé tartozik az Esterházy-palotában a Radnai-gyűjtemény, a Napóleon-házban a Győri Grafikai Műhely és Kiállítótér, a Kreszta-házban a Kovács Margit Állandó Kiállítás, a Zsinagógában a Vasilescu-gyűjtemény, az Apátúr-házban számos gyűjtemény kiállítása, a Fruhmann-házban a Cserépkályha-történeti kiállítás, a Rómer-ház időszaki kiállításai, valamint a Várkazamata Kőtár kiállítása. Országos gyűjtőkörrel rendelkezik, többek között a 20. századi, valamint a kortárs magyar és egyetemes képzőművészet és grafika fő műveit mutatják be az érdeklődők számára.

Közelben lévő rendezvények