Magyarország, 9021 Győr, Király u. 17.
47.68839000, 17.63344000

Arrabona EGTC

http://www.romer.hu

A múzeumot 1859-ben alapították Rómer Flóris győri bencés szerzetes kezdeményezésére. A gyűjtemények a történelem során folyamatosan gyarapodtak, napjainkban az intézmény 11 kiállítóhellyel rendelkezik. A múzeum jelentősebb kiállításai közé tartozik az Esterházy-palotában a Radnai-gyűjtemény, a Napóleon-házban a Győri Grafikai Műhely és Kiállítótér, a Kreszta-házban a Kovács Margit Állandó Kiállítás, a Zsinagógában a Vasilescu-gyűjtemény, az Apátúr-házban számos gyűjtemény kiállítása, a Fruhmann-házban a Cserépkályha-történeti kiállítás, a Rómer-ház időszaki kiállításai, valamint a Várkazamata Kőtár kiállítása. Országos gyűjtőkörrel rendelkezik, többek között a 20. századi, valamint a kortárs magyar és egyetemes képzőművészet és grafika fő műveit mutatják be az érdeklődők számára.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://romer.hu/

Közeli látnivalók

Esterházy-palota

Győr belvárosának egyik legszebb épülete, az Esterházy-palota 1997. november 3-a óta otthona a neves Radnai-gyűjteménynek. A városatyák döntése nyomán 1996–1997 között, ebből a célból készült el az épület teljes, 18. századi korhű rekonstrukciója Foltányi Miklós építész tervező és dr. Winkler Gábor műemléki szakértő munkája nyomán. A Széchenyi tér északnyugati sarkán emelkedő épülettömb a város egyik legtalányosabb pontján emelkedik, az Arrabona várához vezető hadiút nyomvonalán. Az épület egységes arculatát az Esterházy-család 18. századi építkezései határozták meg.

Lachmann-cégér

A főként kisszériás férfi felsőruházati termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Lachmann-család legrégebbi boltjuk felett lógó, ollót ábrázoló cégér jelzi, hogy a szabóság ma is működik, már több mint 100 éve.

Kékfestő lány

Győrben 1906 óta foglalkozik kékfestéssel egy család, boltjuk a Dr. Kovács Pál utca és a Jedlik Ányos utca sarkán áll. Az üzlethelyiség felett lógó Kékfestő lány cégér Lebó Ferenc győri szobrászművész alkotása 2015-ből.

Közelben lévő rendezvények