Magyarország, 9021 Győr, Dr. Kovács Pál utca 9.
47.68873004, 17.63320953

Arrabona EGTC

http://www.gyor.hu

Győrben 1906 óta foglalkozik kékfestéssel egy család, boltjuk a Dr. Kovács Pál utca és a Jedlik Ányos utca sarkán áll. Az üzlethelyiség felett lógó Kékfestő lány cégér Lebó Ferenc győri szobrászművész alkotása 2015-ből.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: http://www.gyorikekfesto.hu/

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Aranyhajó

Az Aranyhajó cégér eredetileg a Széchenyi tér 1. sz. épületet díszítette, ahol fűszeráru-kereskedés működött. Később a bolt és a cégér átköltözött jelenlegi helyére. 1940-ben új cégér, Schima Bandi alkotása váltotta a régit, mely a város múzeumában tekinthető meg. Az "új" cégér pedig Győr legszebb és legismertebb cégére lett, ma is ott áll a helyén, csak most egy patikát népszerűsít.

Lachmann-cégér

A főként kisszériás férfi felsőruházati termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Lachmann-család legrégebbi boltjuk felett lógó, ollót ábrázoló cégér jelzi, hogy a szabóság ma is működik, már több mint 100 éve.

Jedlik-csobogó

A győri belváros egyik legimpozánsabb díszkútja középpontjában álló 365 kg-os szódásszifont Hefter László győri üvegművész készítette. Jedlik Ányos nevéhez fűződik a dinamó elv felfedezése mellett a mesterséges szénsavas víz előállítása és a szikvízgyártás megalapozása is. Ennek állít emléket a csobogó.

Közelben lévő rendezvények