-->

Magyarország, 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 38.
47.73845700, 17.82438200

Gönyű Község Önkormányzata

https://www.gonyu.hu/aktiv-turizmus

Szívesen szállnak vízre Gönyűn a csónaktulajdonosok, hogy élvezzék a napsütést és a hullámokat. Persze a horgászokat is vonzza a nagy fogás lehetősége, velük is gyakran lehet itt találkozni. A sólya a Látogatóközpont mellett található. Ugyanide került az új úszómű is, ami 2020 tavaszától csónakok és kishajók kikötésére egyaránt alkalmas lesz.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: https://www.gonyu.hu/aktiv-turizmus

Közeli látnivalók

Horgásztanya Látogatóközpont és Erebe Terasz

A Látogatóközpont változatos szolgáltatásokkal várja majd a Gönyűre látogató családokat, a kerékpáros és vízi turistákat, valamint az iskolai vagy nyugdíjas csoportokat egyaránt. Az utazók turisztikai információkat találhatnak a helyi és környékbeli látnivalókról, az ínyencek pedig az Erebe Terasz szezonálisan frissülő, a la carte ételeiből, hal és streetfood különlegességeiből válogathatnak közvetlenül a Duna partján. A teraszbár fagylaltokat, prémium söröket, válogatott borokat, üdítőket és helyben készült limonádékat, koktélokat kínál majd. A tanyaház várhatóan 2020 májusában nyitja meg újra kapuit.

Hajóskiállítás

A kiállítás a helyi hajós dinasztiák kincseit és a halászattal kapcsolatos tárgyi emlékeit mutatja be. A hajózási felszerelések, kitüntetések, egyenruhák és makettek mellett egy interaktív hajóorr is megtalálható a kiállítótérben, amin megszólaltatható a harang és elkészülhetnek benne a vagány szelfik is. A fotókon a munkájukkal országos hírnevet kivívott hajósok mosolyognak a kamerába. A beszámolók szerint, ha egy újonc hajósnak jelentkezett, és elmondta, hogy gönyűi, azonnal felvették, mert tudták, hogy olyan hajóst alkalmaznak, akinek a vérében van a víz szeretete. A kiállításban szerepelnek talányos tárgyak is, amik az önellátás módozatairól árulkodnak. Ilyen például a mészkőből készült vízszűrő, ami a Duna vizét ivóvízzé tisztította, vagy a petróleummal működő, különös főzőalkalmatosság. A hajósok mellett a gönyűi halászoknak is emléket állít a kiállítás. Bárka, tükörháló, varsa, tápli és szapulyok is láthatóak a kisebbik teremben. Hogy két utóbbi vajon mi lehet, azt nem árulhatjuk el, azért el kell jönni a kiállításig. A mottó a rómaiak óta mit sem változott: „Navigare necesse est!”, azaz: Hajózni kell! „Pompeius Magnus”. A kiállítás bármikor megtekinthető, csak fel kell hívni valamelyik telefonszámot ezek közül: 06 30 695 4043, 06 20 481 1694, 06 30 676 8651.

Szent Péter és Pál Római Katolikus Templom

Az országos műemléki védettséget élvező katolikus templom a gróf Eszterházy család megbízásából épült. 1795-ben szentelték fel Szent Péter és Pál tiszteletére. Az épület a copf vagy más néven klasszicizáló késő barokk stílus jegyeit viseli. A főbejárat fölé a család faragott címere került a kardot emelő griffel, és ide helyezték a felújításáról megemlékező, latin nyelvű táblát is. A templom csak a misék ideje alatt látogatható. A miserend a templom előtti hirdetőtáblán olvasható.

Közelben lévő rendezvények

Kommentek

Jelenleg nincsenek kommentek