Magyarország, 9021 Győr, Bisinger sétány
47.68404100, 17.63692500

Arrabona EGTC

http://www.gyor.hu

A jelenlegi Trianon emlékmű mellett gyülekezett a tömeg 1956-ban, és a hatalmas szovjet hősi emlékműről ledöntötte a vörös csillagot.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: http://gyorplusz.hu/cikk/forradalom_gyorben_unnepi_osszeallitassal_emlekezunk.html Szakolczai Attila: 1956. Forradalom és Szabadságharc Győr-Sopron megyében (17-27. o.)

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Bisinger sétány

A jelenlegi Trianon emlékmű mellett gyülekezett a tömeg 1956-ban, és a hatalmas szovjet hősi emlékműről ledöntötte a vörös csillagot.

Városháza

Eklektikus stílusban épült, U alakú, kétemeletes műemlék épület. Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb ingatlana, a város szimbóluma. Tornyából a “Fújdogál a szél az öreg Duna felől” kezdetű népdal hangzik fel óránként, valamint 11 és 17 órakor harangjáték szólal meg. 1956. október 25-én a forradalmi tömeg eltávolította a vörös csillagot az épület honlokzatáról, másnap itt alakult meg a Győri Nemzeti Tanács.

Vaskakas Bábszínház

Az épület több mint nyolcvan éve a művészeteket szolgálja, jelenleg a Vaskakas Bábszínháznak ad otthont. A bábszínház egy műfajt takar, nem pedig korosztályi besorolást, ezért itt felnőtt és ifjúsági előadásokat is bemutatnak. A Bartók-teremben a bábszínházi előadások mellett vendégprogramok is színesítik a kínálatot, többek között könnyű- és komolyzenei koncertek, előadóestek, zenés és prózai színházi produkciók, néptánc-, kortárstánc- és balettelőadások kerülnek a programfüzetbe. A város kulturális életében való ismertségét annak köszönheti, hogy 2008-ban a bábszínház hívta életre a Győrkőcfesztivált, amely hazánk, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb gyerekfesztiválja lett.

Közelben lévő rendezvények

Leányálom Kft.

Egy felnőtteknek szánt előadás, ami irdatlan mennyiségű humorral van megfűszerezve. A jegyek ára: 3000Ft.

Egy apró kérés

Koronázd meg a hétvégédet egy színházi előadással, hogy teljesen feltöltődve vághass neki az előtted álló hétnek.

Jegyek:
4900 Ft/fő
4400 Ft/fő

BOOGIEFESZT 2021

Az igazán pörgős hangulatról kiváló hazai művészek fognak végig gondoskodni. Kényelmes cipőbe bújtassák lábaikat, mert ezt tánc nélkül nehezen bírják ki.