Szlovákia, 929 01 Dunaszerdahely, Gabčíkovská cesta 237/38
47.98509200, 17.60881700

Arrabona EGTC

A létesítmény Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb és leglátogatottabb üdülőközpontja. 10 kül- és beltéri medence található a 18 hektáros területen, melyből 3 ásványi anyagokkal dúsított gyógy- és termálvizes medence. A termálvíz 1600 méter mélyről tör fel, hőmérséklete a felszínen 57 fokos. A wellness medencében vízköpők, vízágyúk, barlang vízesés, masszázságyak és pezsgőfürdő található. Itt minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. A fedett körmedencében (Rotunda) lévő termálvíz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, melynek van kültéri része is. A wellness medencén kívül van egy kisebb fedett úszómedence is, a legkisebbek számára pedig rendelkezésre áll egy gyermekmedence.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: https://www.thermalpark.sk/hu/elerhetosegeink

Közeli látnivalók

Vámbéry Ármin-mellszobor

A nagy magyar tudós és utazó, Vámbéry Ármin Dunaszerdahelyen töltötte gyermekkorát. Kalandos életútja több, egész estét betöltő, romantikus akciófilm forgatókönyvére lenne elegendő. A rendkívüli tehetségű tudós bronz mellszobrát 2001-ben avatták fel a városközpontban található Vámbéry téren.

Szent György-templom

A város legrégibb történelmi és vallásos emléke. Helyén már a korai Árpád-korban is állt egy fatemplom, a mai kőtemplom alapja pedig a hagyomány szerinti 1329-ben épült. Nagyobb átalakításokat 1518-ban (egy mellékhajóval bővítik), illetve 1742-43-ban élt meg, amikor barokk stílusban újították fel.

Mementó emlékmű

1991 októberében Dunaszerdahely egykori zsidó közösségére emlékezve avatta fel az emlékművet, egy a tízparancsolatot széttörni, felégni láttató kőtábla-torzót, amely alatt az egykori áldozatok lábnyomait láthatod.

Közelben lévő rendezvények