Magyarország, 9028 Győr, József Attila u. 46.
47.66491000, 17.66406000

Arrabona EGTC

1789-ben épült a mai Szabadhegyi Szent Anna-templom helyén az első templom, amely megnövekedett lélekszám miatt egyre szűkebbé vált, és mivel az állaga is megromlott, Kostyán Mihály plébános megkezdte a jelenlegi templom építését. A mai templomot 1903. június 7-én szentelték fel, Szent Anna tiszteletére. A II. világháborúban a templom sokat szenvedett, a tornyot is találat érte. A háborús károkat Haller János plébános gondossága állította helyre. A templom belsejét Samodai József festőművész 5 freskója díszíti. A templom 100 éves jubileumára a szentély is megújult: az új liturgikus térbe új szembemiséző oltár készült, korszerűsítették a templom világítását, és elkészültek templom színes üvegablakai is. Ezt követő években egy új kisharang került a toronyba.

Látogathatóság: Kívülről megtekinthető

További információk: http://szabadhegy.emecclesia.hu/

Közeli látnivalók

Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség temploma

Az 1920-as évek végétől szerettek volna templomot a győr-szabadhegyi reformátusok. Az ügyet nagyban segítette, hogy két jótevőjük jókora földterületet adományozott az egyháznak, ahová iskolát és tanítólakást építettek, de már a templomépítést meghiúsította a II. világháború. A templomépítés gondolata ismét csak a ’80-as években vetődött fel, a munkálatok Bittner Ferenc lelkészsége idején kezdődtek. A templomot 1992 adventjének első vasárnapján szentelték fel, és akkor tartották az első istentiszteletet is. A torony 1999-ben épült. A templom elsősorban a hitéletet szolgálja, de az utóbbi években kulturális missziót is vállalt, így gyakran tartanak itt hangversenyeket, könyvbemutatókat, kiállításokat és jótékonysági rendezvényeket is.

Szentlélek templom

1987. június 6-án nyert felszentelést a templom. A templom és a plébániaegyüttes összes beépített alapterülete 3 000 m2. A plébánia háromszintes épület, egyes szintek alapterülete 450 m2. Az alagsorban hat hittanterem és egy nagy előadó terem szolgálja a hitoktatást és az egyházközségi életet. A középső szint a plébánia lakószintje, mely magába foglalja a plébános és káplánok lakrészét, valamint a konyhát és nagyobb méretű ebédlőt. A tetőtér, mely szintén szervesen kapcsolódik a templom karzatához, a fiatalok hitoktatását szolgálja, valamint lehetőséget biztosít 25 fős csoportok számára lelki gyakorlatok tartására.

Győri csata emlékműve

A győri csata (Kismegyer, 1809. június 14.) volt a napóleoni háborúk egyetlen, a Magyar Királyság területén lezajlott ütközete, egyben az utolsó olyan összecsapás, amelyben a magyar nemesi felkelés hadai vettek rész. Az emlékművet a csata helyén állították fel az itt elesett hősök előtt tisztelegve.

Közelben lévő rendezvények

ARRABONA FUTÓFESZTIVÁL 2021 GYŐR

Idén sem maradhat el az Arrabona Futófesztivál, ami az Őszi Családi Sport- és Egészségnap részeként valósul meg. Akik kedvelik az aktív időtöltést, és szeretnének kellemes társaságban tenni az egészségükért, azok számára ez egy kedvező alternatíva lehet. A nevezést a program előtt, a helyszínen lehet megtenni.

Leányálom Kft.

Egy felnőtteknek szánt előadás, ami irdatlan mennyiségű humorral van megfűszerezve. A jegyek ára: 3000Ft.

Egy apró kérés

Koronázd meg a hétvégédet egy színházi előadással, hogy teljesen feltöltődve vághass neki az előtted álló hétnek.

Jegyek:
4900 Ft/fő
4400 Ft/fő