Arrabona EGTC

2022. július 29.

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.


Túra tervezés

A Ligneum Látogatóközpont 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta számos, országos szinten is jelentős sikert tudhat magáénak. Az Soproni Egyetem területén található, háromszintes központ szoros együttműködést folytat a felsőoktatási intézménnyel, ami kulcsfontosságú tényező a hosszútávú sikerek elérésében. Az egyedülálló kínálattal rendelkező objektum családbarát, megismerését a folyton megújuló információs anyagok biztosítják. Az interaktív kiállítóterek elsődleges célja a tudomány népszerűsítése és a szakemberek eredményes munkájának átadása, prezentálása. Látogatásunkat a központot körülölelő botanikus kertben tett sétával koronázhatjuk meg. Érdemes nyomon követni a látogatóközpont létezését, ugyanis az állandó jelleggel elérhető kínálat mellett gyakran szolgál a rendezvényszervezők helyszíneként. (http://www.ligneum.hu/ligneum/)

Miután röviden belekóstoltunk a tudományok világába, ideje kicsit felrázni a túra hangulatát, és kissé pörgősebbé varázsolni a tempót. A túra második megállója a Pusztacsalád településen található Sopron Rally. Aki egy kicsit is kedveli a motorsportok világát, vagy csupán szeretné kipróbálni magát rázósabb vezetői körülmények között, itt biztosan nem fog csalódni. A tesztvezetések és élményvezetések során elképesztő erejű járművekkel repeszthetsz, ezzel saját bőrödön megtapasztalva a sportág sajátos szépségeit. Csupán a vezetéstechnikai képességeidet szeretnéd javítani? Tedd azt gyakorlott rally pilóták mellet, akik elméleti és gyakorlati oktatásának köszönhetően magabiztos maradsz a legextrémebb időjárási körülmények között is. (http://rallysuli.sopronrally.hu/)

Mivel egy meglehetősen hosszú és fizikálisan is fárasztó nap van mögöttünk, a túra első napját kényelmes körülmények között zárjuk, hogy holnap újult erővel vághassunk neki az újabb kalandoknak. Az utolsó megálló a hegykői Sá-Ra Termál, ahol magunk mögött hagyhatjuk fáradalmainkat. A fürdő arányait tekintve a kisebbek közé tartozik, azonban a kiépített infrastruktúrának köszönhetően teljesen komplex kínálattal várja az érdeklődőket. Összesen nyolc medence, különböző gyógyászati kezelések és szálláshelyek gazdag repertoárja segíti a kikapcsolódást. Bővebb információkért nem kell mást tenned, mint felkeresni a https://www.saratermal.hu/ weboldalát, és árgus szemekkel átkutatni azt.

Reméljük teljesen felfrissülve, élményekre kiéhezve vágsz neki a túra második napjának, amit egyből a lehető legmagasabb tempóban indítunk. A Győrújbaráton található E-Kart Ring gokart pályáján indítjuk a napot, ahol elektromos járművek segítségével vethetjük bele magunkat a versenyzés örömeibe. Fontos megemlíteni, hogy a legkisebbekre is gondoltak, számukra alacsony sebességre beállított gokartokat biztosítanak, így a család egyetlen tagjának sem kell kimaradnia a programból. Miután hagytuk magunkból előtörni az eddig elnyomott vezetői ambícióinkat a gokartpályán, vagy a szimulátoroknak köszönhetően, ideje egyet szusszanni a központhoz tartozó büfében, majd megindulni a nap második megállója felé. Részletes leírást a járművekről és a központ tevékenységeiről, a https://ekart.hu/ weboldalon találhatsz.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos tárháza. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

Elérkeztünk a túra utolsó megállójához, ami méltó lezárása lehet kétnapos kalandunknak. A megálló nem más, mint az Audi győri központja. Sokak számára a vállalat neve és Győr városának megnevezése kéz a kézben járnak, a város iparának legjelentősebb szereplőjéről beszélünk. Az Audi Hungaria Látogatói Központja által szervezett gyárlátogatás alapos betekintést enged az autógyártás világába, az egyes alkatrészek előállításának fázisaiba. A látogatók a magyar mellett angol és német nyelven is igényelhetik a körbevezetést. A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, a látogatások programjai pedig rugalmasan, a gyár termeléseihez igazodnak. Ajánlott korábban, akár a tervezet látogatás előtt 1-2 héttel beregisztrálni. (https://audi.hu/hu/gyarlatogatas/)

 

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 156 km
Időtartam: 04:05:50
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.29
Megjelenések száma: 11
Megtekintések száma: 86
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Séta Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár város legnagyobb kincsét és turisztikai vonzerejét ma a termálvíz jelenti. A sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó magyar és külföldi vendégek télen-nyáron igénybe vehetik a termálfürdő szolgáltatásait. Hiba lenne azonban csak a fürdővel azonosítani a települést, amely gyönyörű belvárossal is büszkélkedhet. Sétálj egyet a hangulatos utcákon, tereken, pihenj meg az árnyas fák alatt, és ízleld meg a város finomságait! Megéri.

Határtalan kalandok

Ez a túra többek között azoknak is kedvezni fog, akik egy egész hétvégés kalandba szeretnének belecsapni. A túra hosszúságából kiindulva a legkézenfekvőbb döntésnek az bizonyulhat, ha összetrombitálod a családot, majd autózva sorra veszitek a feltüntetett megállókat. Az útvonal első állomása a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol új információkkal gazdagodhat a család összes tagja. Csallóközben, a Slovakia Ring központjától kapott adrenalinlöket után megismerjük a régió sajátosságait és hagyományait a Csallóközi Múzeum tárlatelemeinek köszönhetően, majd egy rövid sétával zárjuk a napot a somorjai Pomlé Parkban. Azt ajánljuk, hogy az éjszakát töltsétek Somorján, ahol számos lehetőség közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Innen rajtol a túra második napja, aminek első megállója a Pozsonyban található Volkswagen autóüzem. A gyárlátogatás után átkelünk a határon, és meg sem állunk a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontig, ami rengeteg érdekességet rejt minden érdeklődőnek. A napunkat a lehető legkényelmesebb körülmények között, a Flexum Thermal & Spa komplexumában zárhatjuk.

Újvárostól a Mosoni-Dunáig

Egy sétára invitáljuk Önöket, hogy megismerjük Győr egykori városlakóit, felfedezzük az örökül hagyott értékeket! A letűnt korok emlékei kapcsán felidézzük az egykor itt élő őslakosok és betelepült polgárok egyéni sorsát, kapcsolataikat a város közösségében.

Közelben lévő események

Szabadtéri, közösségi mozi

Az érdeklődők ezen az estén  A legnagyobb showman című amerikai zenés filmet nézhetik meg. A film megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Ülőalkalmatosságot, plédet mindenki hozzon magával! A belépés ingyenes.

20. VOVOLAND TALKS : VUJITY TVRTKO – “ALOHA – KALANDOK HATÁROK NÉLKÜL”

Egy varázslatos randevú Vujity Tvrtkoval, aki megannyi kalandos történetet, s velük hitet, erőt hoz magával Hawaiiról. Egy este amely feltölt, egy motiváló találkozás, amit soha nem fogsz elfelejteni. Az ALOHA igazi ereje a Vovolandben, Dunaszerdahelyen.

 

SHADOWS KLUB | Dunaszerdahelyi nyár 2022

Ingyenes koncert a dunaszerdahelyi VMK szabadtéri színpadán, hogy a legtöbbet hozhasd ki az idei nyárból.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Vigadjunk úgy, ahogy régen! ➡️ https://nagylakoma.com/ Immáron 12. alkalommal tartjuk kisasszonyok havának második hétvégéjén Nemeshódos község Nagy Lakomáját, ahol bendő még nem maradt éhesen! Két napban lesz idén a nagy lakmározás, pénteken 18 órától szabadtéri színházi estet 🎭 tartunk: 19:00 Meseautó c. zenés vígjáték | MagyaRock Dalszínház 2 felvonásos előadása 22:00 Nyári Kálmán koncert Jegyek péntek: https://www.jegy.sk/termek/meseauto/ Jegyek szombat: https://www.jegy.sk/termek/nemeshodosi-nagy-lakoma/ Telefonon: +421 917 175 910 Személyesen: Fitos Marikánál a hodosi községházán Artica Decor Dunaszerdahely MISSQ Dunaszerdahely A szombati napot a hagyományokhoz híven aktívan kezdjük. Reggel 8 órától nyílnak a Nagy Lakoma kapui, nem lesz hiány kísérőprogramokból. Lesz: 🏃‍♀️Fut a Falu Ádiért jótékonysági futóverseny🏃‍♂️ ➡️ https://www.facebook.com/events/1341781112951779 🍲Gulyásfőzőverseny Jolival, Gizivel és Beával🍲 ➡️ https://www.facebook.com/events/1113954102728213 ⚽Focikupa⚽ ➡️ https://www.facebook.com/events/1350651178787956 🌶️Chilievő verseny🌶️ ➡️ https://www.facebook.com/events/344446644398515 👶Gyerekprogramok👶 ➡️ https://www.facebook.com/events/368723885133080 Délben megszólal a nagyszínpad is, az alábbi szereposztással: 12:00 Hodosi nóta négyes és a Szólj, szólj csalogány magyar nóta verseny győztesei 13:00 Sárközi József és fia 14:00 Csallóközi Táncegyüttes kicsikkel és nagyokkal a Pósfa zenekar kíséretében 15:30 Hodosi citerazenekar 16:00 Megmaradásunkért kultúrcsoport ünnepi műsora 17:00 Cigánski Diabli 18:30 Nagy Noémi és Cseh Tamás Band 19:30 AY FLY family 20:30 Ginoka 22:15 CARAMEL élő nagykoncert 23:45 Romantic 00:50 DJ Kopi Mindenkit szeretettel várunk! ➡️ https://nagylakoma.com/ https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8

Díszműkovács találkozó

Mindenkit szeretettel meghív augusztus 13 és 14-én Díszműkovács találkozóra a komáromi Újvár a következő műsorral: - kovácsmesterek közös alkotása - kovácsmesterség bemutatása, szabad kovácsolás - kovácsolt műtárgyak bemutatása - fazekas korongozás, agyagozás, üvegfestés - a Világi Winery borászat bemutatkozása - kísérő zenei programok és a komáromi amatőr Entrópia zenekar koncertje - a rendezvény ideje alatt meleg étel és ital büfé üzemel. Ingyenes belépés a Lipót kapun keresztül a Várútról. Ne üljetek otthon, gyertek el.

El linor country festival

Jöjjön el az 1. El linor countryfesztiválra, ami pihenésre és szórakozásra is alkalmas lehet. Lóversenyek, és kísérőprogramok sora várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.