Arrabona EGTC

2022. július 29.

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.


Túra tervezés

A Ligneum Látogatóközpont 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta számos, országos szinten is jelentős sikert tudhat magáénak. Az Soproni Egyetem területén található, háromszintes központ szoros együttműködést folytat a felsőoktatási intézménnyel, ami kulcsfontosságú tényező a hosszútávú sikerek elérésében. Az egyedülálló kínálattal rendelkező objektum családbarát, megismerését a folyton megújuló információs anyagok biztosítják. Az interaktív kiállítóterek elsődleges célja a tudomány népszerűsítése és a szakemberek eredményes munkájának átadása, prezentálása. Látogatásunkat a központot körülölelő botanikus kertben tett sétával koronázhatjuk meg. Érdemes nyomon követni a látogatóközpont létezését, ugyanis az állandó jelleggel elérhető kínálat mellett gyakran szolgál a rendezvényszervezők helyszíneként. (http://www.ligneum.hu/ligneum/)

Miután röviden belekóstoltunk a tudományok világába, ideje kicsit felrázni a túra hangulatát, és kissé pörgősebbé varázsolni a tempót. A túra második megállója a Pusztacsalád településen található Sopron Rally. Aki egy kicsit is kedveli a motorsportok világát, vagy csupán szeretné kipróbálni magát rázósabb vezetői körülmények között, itt biztosan nem fog csalódni. A tesztvezetések és élményvezetések során elképesztő erejű járművekkel repeszthetsz, ezzel saját bőrödön megtapasztalva a sportág sajátos szépségeit. Csupán a vezetéstechnikai képességeidet szeretnéd javítani? Tedd azt gyakorlott rally pilóták mellet, akik elméleti és gyakorlati oktatásának köszönhetően magabiztos maradsz a legextrémebb időjárási körülmények között is. (http://rallysuli.sopronrally.hu/)

Mivel egy meglehetősen hosszú és fizikálisan is fárasztó nap van mögöttünk, a túra első napját kényelmes körülmények között zárjuk, hogy holnap újult erővel vághassunk neki az újabb kalandoknak. Az utolsó megálló a hegykői Sá-Ra Termál, ahol magunk mögött hagyhatjuk fáradalmainkat. A fürdő arányait tekintve a kisebbek közé tartozik, azonban a kiépített infrastruktúrának köszönhetően teljesen komplex kínálattal várja az érdeklődőket. Összesen nyolc medence, különböző gyógyászati kezelések és szálláshelyek gazdag repertoárja segíti a kikapcsolódást. Bővebb információkért nem kell mást tenned, mint felkeresni a https://www.saratermal.hu/ weboldalát, és árgus szemekkel átkutatni azt.

Reméljük teljesen felfrissülve, élményekre kiéhezve vágsz neki a túra második napjának, amit egyből a lehető legmagasabb tempóban indítunk. A Győrújbaráton található E-Kart Ring gokart pályáján indítjuk a napot, ahol elektromos járművek segítségével vethetjük bele magunkat a versenyzés örömeibe. Fontos megemlíteni, hogy a legkisebbekre is gondoltak, számukra alacsony sebességre beállított gokartokat biztosítanak, így a család egyetlen tagjának sem kell kimaradnia a programból. Miután hagytuk magunkból előtörni az eddig elnyomott vezetői ambícióinkat a gokartpályán, vagy a szimulátoroknak köszönhetően, ideje egyet szusszanni a központhoz tartozó büfében, majd megindulni a nap második megállója felé. Részletes leírást a járművekről és a központ tevékenységeiről, a https://ekart.hu/ weboldalon találhatsz.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos tárháza. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

Elérkeztünk a túra utolsó megállójához, ami méltó lezárása lehet kétnapos kalandunknak. A megálló nem más, mint az Audi győri központja. Sokak számára a vállalat neve és Győr városának megnevezése kéz a kézben járnak, a város iparának legjelentősebb szereplőjéről beszélünk. Az Audi Hungaria Látogatói Központja által szervezett gyárlátogatás alapos betekintést enged az autógyártás világába, az egyes alkatrészek előállításának fázisaiba. A látogatók a magyar mellett angol és német nyelven is igényelhetik a körbevezetést. A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, a látogatások programjai pedig rugalmasan, a gyár termeléseihez igazodnak. Ajánlott korábban, akár a tervezet látogatás előtt 1-2 héttel beregisztrálni. (https://audi.hu/hu/gyarlatogatas/)

 

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 156 km
Időtartam: 04:05:50
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.29
Megjelenések száma: 736
Megtekintések száma: 3674
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Újvárostól a Mosoni-Dunáig

Egy sétára invitáljuk Önöket, hogy megismerjük Győr egykori városlakóit, felfedezzük az örökül hagyott értékeket! A letűnt korok emlékei kapcsán felidézzük az egykor itt élő őslakosok és betelepült polgárok egyéni sorsát, kapcsolataikat a város közösségében.

Séta Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár város legnagyobb kincsét és turisztikai vonzerejét ma a termálvíz jelenti. A sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó magyar és külföldi vendégek télen-nyáron igénybe vehetik a termálfürdő szolgáltatásait. Hiba lenne azonban csak a fürdővel azonosítani a települést, amely gyönyörű belvárossal is büszkélkedhet. Sétálj egyet a hangulatos utcákon, tereken, pihenj meg az árnyas fák alatt, és ízleld meg a város finomságait! Megéri.

Cégér-túra

Ha felnézel rájuk, megelevenedik a múlt. Őrzik a történelem egy szeletét, elmúlt korokról mesélnek Neked. Akad köztük régi, akad új, legendás, antik, modern, fából, fémből készült, színes és komor is. Közös jellemzőjük, hogy egytől egyig hozzáadnak valamit a belváros utánozhatatlan hangulatához. A nap 24 órájában gyönyörködtetnek, találkozóhelyet jelölnek, érdekességként szolgálnak. Ezek a győri cégérek. Csokorba szedtünk néhányat közülük, keresd fel őket, s bővítsd a listát a Te kedvenceiddel!