Arrabona EGTC

2022. július 28.

Ez a túra többek között azoknak is kedvezni fog, akik egy egész hétvégés kalandba szeretnének belecsapni. A túra hosszúságából kiindulva a legkézenfekvőbb döntésnek az bizonyulhat, ha összetrombitálod a családot, majd autózva sorra veszitek a feltüntetett megállókat. Az útvonal első állomása a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol új információkkal gazdagodhat a család összes tagja. Csallóközben, a Slovakia Ring központjától kapott adrenalinlöket után megismerjük a régió sajátosságait és hagyományait a Csallóközi Múzeum tárlatelemeinek köszönhetően, majd egy rövid sétával zárjuk a napot a somorjai Pomlé Parkban. Azt ajánljuk, hogy az éjszakát töltsétek Somorján, ahol számos lehetőség közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Innen rajtol a túra második napja, aminek első megállója a Pozsonyban található Volkswagen autóüzem. A gyárlátogatás után átkelünk a határon, és meg sem állunk a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontig, ami rengeteg érdekességet rejt minden érdeklődőnek. A napunkat a lehető legkényelmesebb körülmények között, a Flexum Thermal & Spa komplexumában zárhatjuk.


Túra tervezés

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos élményközpontja. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

A SLOVAKIA RING egy profi motorsport-központ, amely a versenyzésen kívül a sofőrök oktatására is hangsúlyt fektet. A központ legújabb attrakciója a gokart-pálya, amelyen az áprilistól októberig tartó szezonban gokart bérlésre is van lehetőség 7 éves kortól. A központ további részei a vezetéstechnikai pálya és a RING hotel képezik. A versenypálya már több mint egy évtizede otthona különböző európai és világszintű versenysorozatoknak. Ezek közé tartozik a FIA ETRC, WTCR vagy az EWC. A SLOVAKIA RING egyedi helyszíne lehet az ön céges rendezvényének és egyéb ünnepségeknek. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk az ön elképzelései alapján.

Amennyiben szeretnéd tüzetesebben megismerni a Csallóköz régió fejlődéstörténét, a Csallóközi Múzeum semmiképpen sem maradhat le a programlistádról. A Dunaszerdahelyen található, de térségi viszonylatban is egyedülálló turisztikai attrakció, központ részletesen bemutatja Csallóköz történelmét, kultúráját és a méltán híres mezőgazdasági sajátosságait. 2015-ben, egy nagyobb volumenű felújítás lényegesen megváltoztatta a múzeum arculatát, mára a címerrel díszített Sárga Kastélyt a régió egyik legismertebb kulturális központjaként tartják számon. Ha szeretnél többet megtudni a múzeumról, nincs más dolgod, mint a mellékelt linkre kattintva belevetni magad az olvasásba: https://zmds.eu/?lang=hu.

Elképesztő horderejű kincs Somorja arculatában a Pomlé városi parkerdő. A 10 hektár kiterjedésű természeti övezet egy régi Dunaág körül található, közismertsége a mai napig növekszik. Egyrészt a helyiek közkedvelt pihenőhelye, másrészt pedig számos, nyáron megrendezett kulturális rendezvénynek ad otthont, így népszerűsége lényegesen meghaladja a város határait. Azok figyelmét, akik éberen pásztázzák a park területét, kizárt, hogy elkerülje egy igazán csodálatos építészeti remekmű, a nyolcszögalapú, faszerkezetes pergola. A parkhoz vezető úton, valamint a park területén kihelyezett „Nagyjaink padjai” a város életében meghatározó szerepet betöltő személyekre emlékeztetnek.

Szlovákia gazdasági életében megkerülhetetlen szerep hárul az autógyártás iparágazatára, aminek jeles képviselője a Pozsonyban található Volkswagen Slovakia. A szlovák, angol és német nyelven rendelkezésre álló gyárlátogatásoknak köszönhetően az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a gyártás folyamataival, eredményeivel. A gyárlátogatásra lehetőség van minden hétköznap 8:00 és 17:00 óra között, azonban előzetes, internetes felületen történő bejelentkezéshez kötött. Az érdeklődők különféle tematikák szerint választhatják ki a hozzájuk legközelebb álló látogatási alternatívát, egészen a teljesen elektromos meghajtású járművek részlegétől, a karosszéria összeszerelésének szekciójáig. (https://www.visit-volkswagen.sk/werksbesichtigung/bratislava/)

Szigetköz egyik legjelentősebb, edukációs céllal kialakított központja a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, ami még országos szinten is páratlan tematikával, felszereltséggel rendelkezik. Az eszközökkel szórakoztató, ám roppant effektív módon segítik az információátadást a gyermekeknek, ami nagyban hozzájárul a tanulmányaik sikerességéhez. A négy őselem köré épített kínálat (víz, föld, levegő, tűz) mind-mind külön emeleten várja a felfedezőket, ahol játékos módon segítik a fizika alaptörvényeinek elsajátítását. Az állandó jelleggel elérhető eszköztár mellett rendszeresen programokat, eseményeket szerveznek, amik temérdek mennyiségű információkat rejthetnek a család összes tagjának. (https://www.futuramoson.hu/)

Hiba lenne azt állítani, hogy a Mosonmagyaróváron található Flexum Thermal & Spa csupán a város szempontjából bír jelentős fontossággal, ugyanis jelenlétével az egész Szigetközt erősebb és ismertebb turisztikai desztinációvá varázsolja. A gyógyfürdőben hét, állandó üzemeltetés alatt álló medence található. A kellemes összkép érdekében nagy kiterjedésű zöld területek, pihenők és étkezési lehetőségek színes sora várja a pihenni vágyókat. A kiváló minőségű gyógyvíz és a magas szinten végzett gyógykezelések mentőövként szolgálnak a különféle egészségügyi panaszoktól szenvedőknek, a termálfürdő pedig nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a családok számára. Ha szeretnél részletesebb információkat kapni a fürdő szolgáltatásairól, keresd fel annak hivatalos honlapját. (https://flexumthermal.hu/)

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Közepes
Értékelés:
Távolság: 198 km
Időtartam: 17:57:22
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.28
Megjelenések száma: 686
Megtekintések száma: 2881
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Csallóköz ékkövei

Jelentős csallóközi attrakciókat ismerhetsz meg, ha ezen túra bejárására adod a fejed. Minden adott, hogy kocsikázással egybekötve, alaposan feltérképezd Csallóköz sajátosságait, csupán az indulás mellett szóló végleges döntés hiányzik, amit a feltörő lelkesedésedre bízunk. A Slovakia Ring-től indulunk, majd megcélozzuk Somorját, ahol két megálló is vár ránk, majd a Duna másik oldalán megismerjük a meseszép ágrendszert. A Bősi vízerőművet elhagyva pedig tovább kocsikázunk Dunaszerdahelyre, ahol ünnepélyesen is lezártnak tekinthetjük a túránkat. Egy napnyi mosolygás, amit még sokáig emlegetni fog a család összes tagja!

Séta Győrben

“Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa”, “barokk város”, “a folyók városa”, “a sport egyik magyarországi fellegvára”, “Győrkőcváros”, “fesztiválváros” - mindez Győr. Gyere, s ismerd meg Te is jobban Kisalföld központját, mely sokkal több annál, mint a világ legnagyobb motorgyárát magának tudható település. EGY város, EZER élmény. Éld át!

Nagymegyer séta

Nagymegyer város napjainkban főleg a termálvizéről ismert, az itt található fürdő és termálpark közkedvelt üdülőhely külföldi és helyi turisták számára egyaránt. A város gazdag múlttal rendelkezik, a leghíresebb talán Corvin Mátyáshoz köthető legenda, amely összeforrt a város történelmével.