Arrabona EGTC

2022. július 28.

Ez a túra többek között azoknak is kedvezni fog, akik egy egész hétvégés kalandba szeretnének belecsapni. A túra hosszúságából kiindulva a legkézenfekvőbb döntésnek az bizonyulhat, ha összetrombitálod a családot, majd autózva sorra veszitek a feltüntetett megállókat. Az útvonal első állomása a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol új információkkal gazdagodhat a család összes tagja. Csallóközben, a Slovakia Ring központjától kapott adrenalinlöket után megismerjük a régió sajátosságait és hagyományait a Csallóközi Múzeum tárlatelemeinek köszönhetően, majd egy rövid sétával zárjuk a napot a somorjai Pomlé Parkban. Azt ajánljuk, hogy az éjszakát töltsétek Somorján, ahol számos lehetőség közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Innen rajtol a túra második napja, aminek első megállója a Pozsonyban található Volkswagen autóüzem. A gyárlátogatás után átkelünk a határon, és meg sem állunk a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontig, ami rengeteg érdekességet rejt minden érdeklődőnek. A napunkat a lehető legkényelmesebb körülmények között, a Flexum Thermal & Spa komplexumában zárhatjuk.


Túra tervezés

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos élményközpontja. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

A SLOVAKIA RING egy profi motorsport-központ, amely a versenyzésen kívül a sofőrök oktatására is hangsúlyt fektet. A központ legújabb attrakciója a gokart-pálya, amelyen az áprilistól októberig tartó szezonban gokart bérlésre is van lehetőség 7 éves kortól. A központ további részei a vezetéstechnikai pálya és a RING hotel képezik. A versenypálya már több mint egy évtizede otthona különböző európai és világszintű versenysorozatoknak. Ezek közé tartozik a FIA ETRC, WTCR vagy az EWC. A SLOVAKIA RING egyedi helyszíne lehet az ön céges rendezvényének és egyéb ünnepségeknek. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk az ön elképzelései alapján.

Amennyiben szeretnéd tüzetesebben megismerni a Csallóköz régió fejlődéstörténét, a Csallóközi Múzeum semmiképpen sem maradhat le a programlistádról. A Dunaszerdahelyen található, de térségi viszonylatban is egyedülálló turisztikai attrakció, központ részletesen bemutatja Csallóköz történelmét, kultúráját és a méltán híres mezőgazdasági sajátosságait. 2015-ben, egy nagyobb volumenű felújítás lényegesen megváltoztatta a múzeum arculatát, mára a címerrel díszített Sárga Kastélyt a régió egyik legismertebb kulturális központjaként tartják számon. Ha szeretnél többet megtudni a múzeumról, nincs más dolgod, mint a mellékelt linkre kattintva belevetni magad az olvasásba: https://zmds.eu/?lang=hu.

Elképesztő horderejű kincs Somorja arculatában a Pomlé városi parkerdő. A 10 hektár kiterjedésű természeti övezet egy régi Dunaág körül található, közismertsége a mai napig növekszik. Egyrészt a helyiek közkedvelt pihenőhelye, másrészt pedig számos, nyáron megrendezett kulturális rendezvénynek ad otthont, így népszerűsége lényegesen meghaladja a város határait. Azok figyelmét, akik éberen pásztázzák a park területét, kizárt, hogy elkerülje egy igazán csodálatos építészeti remekmű, a nyolcszögalapú, faszerkezetes pergola. A parkhoz vezető úton, valamint a park területén kihelyezett „Nagyjaink padjai” a város életében meghatározó szerepet betöltő személyekre emlékeztetnek.

Szlovákia gazdasági életében megkerülhetetlen szerep hárul az autógyártás iparágazatára, aminek jeles képviselője a Pozsonyban található Volkswagen Slovakia. A szlovák, angol és német nyelven rendelkezésre álló gyárlátogatásoknak köszönhetően az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a gyártás folyamataival, eredményeivel. A gyárlátogatásra lehetőség van minden hétköznap 8:00 és 17:00 óra között, azonban előzetes, internetes felületen történő bejelentkezéshez kötött. Az érdeklődők különféle tematikák szerint választhatják ki a hozzájuk legközelebb álló látogatási alternatívát, egészen a teljesen elektromos meghajtású járművek részlegétől, a karosszéria összeszerelésének szekciójáig. (https://www.visit-volkswagen.sk/werksbesichtigung/bratislava/)

Szigetköz egyik legjelentősebb, edukációs céllal kialakított központja a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, ami még országos szinten is páratlan tematikával, felszereltséggel rendelkezik. Az eszközökkel szórakoztató, ám roppant effektív módon segítik az információátadást a gyermekeknek, ami nagyban hozzájárul a tanulmányaik sikerességéhez. A négy őselem köré épített kínálat (víz, föld, levegő, tűz) mind-mind külön emeleten várja a felfedezőket, ahol játékos módon segítik a fizika alaptörvényeinek elsajátítását. Az állandó jelleggel elérhető eszköztár mellett rendszeresen programokat, eseményeket szerveznek, amik temérdek mennyiségű információkat rejthetnek a család összes tagjának. (https://www.futuramoson.hu/)

Hiba lenne azt állítani, hogy a Mosonmagyaróváron található Flexum Thermal & Spa csupán a város szempontjából bír jelentős fontossággal, ugyanis jelenlétével az egész Szigetközt erősebb és ismertebb turisztikai desztinációvá varázsolja. A gyógyfürdőben hét, állandó üzemeltetés alatt álló medence található. A kellemes összkép érdekében nagy kiterjedésű zöld területek, pihenők és étkezési lehetőségek színes sora várja a pihenni vágyókat. A kiváló minőségű gyógyvíz és a magas szinten végzett gyógykezelések mentőövként szolgálnak a különféle egészségügyi panaszoktól szenvedőknek, a termálfürdő pedig nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a családok számára. Ha szeretnél részletesebb információkat kapni a fürdő szolgáltatásairól, keresd fel annak hivatalos honlapját. (https://flexumthermal.hu/)

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Közepes
Értékelés:
Távolság: 198 km
Időtartam: 17:57:22
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.28
Megjelenések száma: 12
Megtekintések száma: 83
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Csallóköz ékkövei

Jelentős csallóközi attrakciókat ismerhetsz meg, ha ezen túra bejárására adod a fejed. Minden adott, hogy kocsikázással egybekötve, alaposan feltérképezd Csallóköz sajátosságait, csupán az indulás mellett szóló végleges döntés hiányzik, amit a feltörő lelkesedésedre bízunk. A Slovakia Ring-től indulunk, majd megcélozzuk Somorját, ahol két megálló is vár ránk, majd a Duna másik oldalán megismerjük a meseszép ágrendszert. A Bősi vízerőművet elhagyva pedig tovább kocsikázunk Dunaszerdahelyre, ahol ünnepélyesen is lezártnak tekinthetjük a túránkat. Egy napnyi mosolygás, amit még sokáig emlegetni fog a család összes tagja!

Séta Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár város legnagyobb kincsét és turisztikai vonzerejét ma a termálvíz jelenti. A sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó magyar és külföldi vendégek télen-nyáron igénybe vehetik a termálfürdő szolgáltatásait. Hiba lenne azonban csak a fürdővel azonosítani a települést, amely gyönyörű belvárossal is büszkélkedhet. Sétálj egyet a hangulatos utcákon, tereken, pihenj meg az árnyas fák alatt, és ízleld meg a város finomságait! Megéri.

Séta Dunaszerdahelyen (Dunajská Streda)

A Csallóköz szívében fekvő Dunaszerdahely a járás legjelentősebb kulturális, közigazgatási és gazdasági központja. A város nevét hallva sokunknak a méltán híres és népszerű DAC labdarúgó csapata jut eszünkbe, pedig a település rengeteg más izgalmas látnivalót is kínál. Tégy egy sétát a belvárosban, ismerd meg közelebbről a 22 000 főt meghaladó, igen dinamikusan fejlődő település városmagját! Aztán persze drukkolj a lelátón a fiúknak!

Közelben lévő események

Szabadtéri, közösségi mozi

Az érdeklődők ezen az estén  A legnagyobb showman című amerikai zenés filmet nézhetik meg. A film megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Ülőalkalmatosságot, plédet mindenki hozzon magával! A belépés ingyenes.

20. VOVOLAND TALKS : VUJITY TVRTKO – “ALOHA – KALANDOK HATÁROK NÉLKÜL”

Egy varázslatos randevú Vujity Tvrtkoval, aki megannyi kalandos történetet, s velük hitet, erőt hoz magával Hawaiiról. Egy este amely feltölt, egy motiváló találkozás, amit soha nem fogsz elfelejteni. Az ALOHA igazi ereje a Vovolandben, Dunaszerdahelyen.

 

SHADOWS KLUB | Dunaszerdahelyi nyár 2022

Ingyenes koncert a dunaszerdahelyi VMK szabadtéri színpadán, hogy a legtöbbet hozhasd ki az idei nyárból.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Vigadjunk úgy, ahogy régen! ➡️ https://nagylakoma.com/ Immáron 12. alkalommal tartjuk kisasszonyok havának második hétvégéjén Nemeshódos község Nagy Lakomáját, ahol bendő még nem maradt éhesen! Két napban lesz idén a nagy lakmározás, pénteken 18 órától szabadtéri színházi estet 🎭 tartunk: 19:00 Meseautó c. zenés vígjáték | MagyaRock Dalszínház 2 felvonásos előadása 22:00 Nyári Kálmán koncert Jegyek péntek: https://www.jegy.sk/termek/meseauto/ Jegyek szombat: https://www.jegy.sk/termek/nemeshodosi-nagy-lakoma/ Telefonon: +421 917 175 910 Személyesen: Fitos Marikánál a hodosi községházán Artica Decor Dunaszerdahely MISSQ Dunaszerdahely A szombati napot a hagyományokhoz híven aktívan kezdjük. Reggel 8 órától nyílnak a Nagy Lakoma kapui, nem lesz hiány kísérőprogramokból. Lesz: 🏃‍♀️Fut a Falu Ádiért jótékonysági futóverseny🏃‍♂️ ➡️ https://www.facebook.com/events/1341781112951779 🍲Gulyásfőzőverseny Jolival, Gizivel és Beával🍲 ➡️ https://www.facebook.com/events/1113954102728213 ⚽Focikupa⚽ ➡️ https://www.facebook.com/events/1350651178787956 🌶️Chilievő verseny🌶️ ➡️ https://www.facebook.com/events/344446644398515 👶Gyerekprogramok👶 ➡️ https://www.facebook.com/events/368723885133080 Délben megszólal a nagyszínpad is, az alábbi szereposztással: 12:00 Hodosi nóta négyes és a Szólj, szólj csalogány magyar nóta verseny győztesei 13:00 Sárközi József és fia 14:00 Csallóközi Táncegyüttes kicsikkel és nagyokkal a Pósfa zenekar kíséretében 15:30 Hodosi citerazenekar 16:00 Megmaradásunkért kultúrcsoport ünnepi műsora 17:00 Cigánski Diabli 18:30 Nagy Noémi és Cseh Tamás Band 19:30 AY FLY family 20:30 Ginoka 22:15 CARAMEL élő nagykoncert 23:45 Romantic 00:50 DJ Kopi Mindenkit szeretettel várunk! ➡️ https://nagylakoma.com/ https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8

Díszműkovács találkozó

Mindenkit szeretettel meghív augusztus 13 és 14-én Díszműkovács találkozóra a komáromi Újvár a következő műsorral: - kovácsmesterek közös alkotása - kovácsmesterség bemutatása, szabad kovácsolás - kovácsolt műtárgyak bemutatása - fazekas korongozás, agyagozás, üvegfestés - a Világi Winery borászat bemutatkozása - kísérő zenei programok és a komáromi amatőr Entrópia zenekar koncertje - a rendezvény ideje alatt meleg étel és ital büfé üzemel. Ingyenes belépés a Lipót kapun keresztül a Várútról. Ne üljetek otthon, gyertek el.

El linor country festival

Jöjjön el az 1. El linor countryfesztiválra, ami pihenésre és szórakozásra is alkalmas lehet. Lóversenyek, és kísérőprogramok sora várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.