Magyarország, 9027 Győr, Kiskút liget
47.69588100, 17.66897100

Arrabona EGTC

Az állatkert küldetése az, hogy bemutassa az embereknek a természet csodáit és azok megmaradását fenyegető veszélyeket, a veszélyeztetett állatok, növények és élőhelyek megmentése érdekében részt vegyen a természetet védő közösség munkájában, valamint lehetőséget adjon a pihenésre, tapasztalatszerzésre, családi szórakozásra és kikapcsolódásra. Az állatok bemutatása mellett a kert egyéb kulturális és sportrendezvényeknek is helyszínt ad, valamint oktató-nevelő tevékenység is zajlik itt. 

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.zoogyor.com/index.php/hu/

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Audi Hungaria Látogatói Központ

A gyárlátogatás során az érdeklődők bepillanthatnak a járműgyár prés- és karosszéria üzemébe, valamint a motorgyártás rejtelmeibe. Az ott dolgozók segítségével az érdeklődők megismerhetik a világ legnagyobb motorgyárát és egyik legmodernebb járműgyárát. A programokat hétfőtől péntekig naponta több alkalommal is megszervezik magyar, német, valamint angol nyelven. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az összes látogatói útvonal akadálymentesített. Az általános témájú gyárlátogatások közé tartozik az általános gyárlátogatás, valamint a látogatás a motorgyárban. A tematikus, szakirányú látogatások közé pedig a logisztika az Audinál, valamint a termelési rendszer, eszközök és módszerek alkalmazása tartozik.

Jézus szíve plébániatemplom

A templom történetének legsötétebb napja 1944. április 13., amikor a várost érő légitámadás során a templomra gyújtóbomba hullt, óriási pusztítást okozva. A tetőzet, a kazettás mennyezet, az üvegablakok, a szentélyben álló orgona és a belső berendezés megsemmisült. A hívők közössége elhatározta, hogy a helyreállítást oly módon folytatják, hogy a régihez hasonló külsőt nyerjen vissza a templom. Az 1970-es években sikerült az üvegablakok régi pompáját visszaállítani Pataky Gábor segédlelkész, majd plébános munkája nyomán, ezzel új minőséget adni a szakrális térnek. 1988-ban Marosi József tervei alapján kialakították az új liturgikus teret. 2004-ben készült el a szentély feletti 25 négyzetméteres színes üvegtető, fénybe borítva az oltárt.

Fruhmann-ház

Fruhmann Antal győri kályhásmester végrendeletében lakóházát és műhelyét a város múzeumára hagyta. Az itt kialakított kályhamúzeum az országban egyedülálló. A győri kályhásság történetét bemutató, enteriőrszerűen berendezett kiállítótermek közvetlenül teszik átélhetővé minden korosztály számára az „otthon melege” kifejezést.

Közelben lévő rendezvények