Arrabona EGTC

2022. július 29.

Amennyiben úgy érzed, hogy túlteng benned az energia és a tudásvágy, ezt a túrát neked találták ki! A túra kiindulópontja Győrzámoly, ahol egy izgalmas gokartversennyel hangolódhatunk rá az előttünk álló napra. Ezután kerékpárra pattanva, az EuroVelo 6 kerékpárúton jutunk el Győrig, a túra összes többi megállójáig. Vár ránk egy csomó tudományos és kultúrával kapcsolatos információ, aminek köszönhetően igazán tartalmas napot zárhatunk a városban található fürdőben, ahol nem marad más hátra, mint hátra dőlve megemészteni a nap során szerzett pozitív élményeket. A túra megfelelő választás lehet mindenkinek, aki mozgalmas, változatos programot keres, és szeretne többet megtudni Győr turisztikai attrakcióiról, vagy kerékpáros kihívásokat tűzött ki maga elé.


Túra tervezés

Egy mozgalmas túra első megállójának nem is választhattunk volna megfelelőbb alternatívát, mint a Győrzámolyban található Gokartmánia Győrzámoly pályát. Az adrenalindús programok kedvelői semmiképp sem hagyhatják ki ezt az önfeledt száguldást, ami megalapozza a túrával töltött nap hangulatát. A pálya látogatása előzetes bejelentkezéshez kötött, amit telefonon és email-en keresztül is megtehetnek az érdeklődők. A http://www.gokartmania.hu/hu weboldalon minden információ megtalálható a pályáról, bérleti díjakról, aktualitásokról és természetesen a bejelentkezésről. Bízunk benne, hogy kis idő múlva már a te neved fog virítani a pályacsúcsot jelző idő mellett!

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos élményközpontja. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

Teljesen mindegy, hogy kis bizonytalansággal vagy óriási magabiztossággal célzod meg Győr városát, a sétálóutcán található Látogatóközpont mindenki számára tartogat új információkat. A központ széles szolgáltatáskínálattal, interaktív kiállítótérrel, csomagmegőrzővel és rendezvényjegyekkel várja a belföldi és külföldi turistákat. Az itt helyet kapó turisztikai információs központ friss információkkal és kiadványokkal segítik a városban való tájékozódást és a helyi attrakciók megismerését. További jó hír, hogy ha eddig fejtörést okozott a szuvenírek beszerzése, a földszinti ajándéküzlet termékei mentőövet dobhatnak számodra. A Látogatóközpont az információgyűjtés céljából különösen fontos megálló, ugyanis a következőkben vár ránk Győr belvárosa a maga megannyi csodájával.

A műemlékekben bővelkedő Győr, amit sokan a “barokk városaként” emlegetnek, maradandó élmények tömkelegét rejtegeti a látogatóknak. Természeti értékekből és kulturális műemlékekből sincs hiány, ami nagyban megalapozza a kellemes időtöltést. A Látogatóközpont közelében található egyik legjelentősebb, nagy közismertségnek örvendő műalkotás a “Csónakos szobor”. E műemlékkel remélhetőleg sikerült egy kis ízelítőt adni Győr sokszínűségéből. Mivel a város látnivalóit egy bekezdésben bemutatni szinte lehetetlen, azt tanácsoljuk, kattints a mellékelt linkre (https://www.cultractive.eu/tura/70/adatlap), és “mazsolázz” az ott feltüntetett, turisztikai szempontból kiemelkedő helyszínek közül, amik a város imázsképének közismert zászlóvivői.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. az egyik megkerülhetetlen szereplője a magyarországi járműipar világának. A vállalat profiljának egymáshoz szorosan kapcsolódó, három fő üzletága a futóművek, a járművek és az alkatrészek gyártása. A vállalathoz tartozó bemutatóközpont segít megismertetni az érdeklődőket a vállalat tevékenységeivel, előállított termékeivel. Amennyiben a motoros járművek lelkes rajongója vagy, és érdekel a személygépjárművek, tehergépkocsik és mezőgazdasági gépek különböző alkatrészeinek előállítása, itt egy pillanat alatt a paradicsomban találod magad. A korszerű eszközökkel felszerelt központ felsorakoztatja a vállalat legemblematikusabb gyártmányait a múltból egészen napjainkig. A központ kizárólag előzetes bejelentkezés után, ingyenes látogatható. (https://raba.hu/technologiai-centrum/)

Egy hosszú és mozgalmas nap végén nincs jobb érzés, mint átadni magunkat a kényelemnek és a kényeztetésnek, s közben elmélázni a nap során szerzett élményeken. Erre minden feltétel adott a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő szolgáltatásainak köszönhetően. A varázslatos hatású, különleges összetételű termál- és gyógyvíz a kikapcsolódásra vágyók mellett gyógyírt jelenthet az egészségügyi problémákkal küszködők panaszaira is. Fontos megemlíteni, hogy a fürdő a 2022-es évben átmenetileg, átépítés miatt zárva tart, azonban a jövőben újult erővel és töretlen lelkesedéssel várják majd a régi és új vendégeiket. (https://www.rabaquelle.hu/)

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Közepes
Értékelés:
Távolság: 19 km
Időtartam: 01:16:50
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.29
Megjelenések száma: 25
Megtekintések száma: 71
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Rómaiak nyomában - Ripa Pannonica

A Britanniától Mezopotámiáig, a Földközi-tenger partvidékét teljes egészében meghódító Római Birodalom a legnagyobb kiterjedése idejében közel 6 000 000 km2 szárazföldi területet tartott az ellenőrzése alatt. Egy ekkora kiterjedésű és ilyen változatos adottságú és kultúrájú birodalom védelme csak nagyon szervezett körülmények között volt lehetséges. Erre a védelemre szolgált a limes, a több ezer kilométeres, hegyeken és völgyeken átívelő határvonal, melynek a folyók vonalát követő változatát “ripa”-nak nevezték. A római limes magyarországi szakasza a Duna mentén húzódott, a Ripa Pannonica nevet kapta. Nézd sorra, mely települések azok a területünkön, ahol a limes maradványai fellelhetőek! A túra során ne feledd, potenciális világörökségi helyszínen jársz, ugyanis a szakasz szerepel az UNESCO magyar világörökségi várományos helyszínek listáján.

Ménfőcsanak-Felpéc - zöld

Győr zöldövezeti elővárosától indulva, Koroncón és Győrszemerén át lépünk be a Sokoró-dombság változatos terepű világába egy kellemes gurulás keretein belül.

Forrás: Eőry által szerkesztett 1984-ben megjelent "Barangolások a Pannonhalmi dombvidék jelzett turistaútjain" c. kiadvány

Közelben lévő események

Szabadtéri, közösségi mozi

Az érdeklődők ezen az estén  A legnagyobb showman című amerikai zenés filmet nézhetik meg. A film megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Ülőalkalmatosságot, plédet mindenki hozzon magával! A belépés ingyenes.

20. VOVOLAND TALKS : VUJITY TVRTKO – “ALOHA – KALANDOK HATÁROK NÉLKÜL”

Egy varázslatos randevú Vujity Tvrtkoval, aki megannyi kalandos történetet, s velük hitet, erőt hoz magával Hawaiiról. Egy este amely feltölt, egy motiváló találkozás, amit soha nem fogsz elfelejteni. Az ALOHA igazi ereje a Vovolandben, Dunaszerdahelyen.

 

SHADOWS KLUB | Dunaszerdahelyi nyár 2022

Ingyenes koncert a dunaszerdahelyi VMK szabadtéri színpadán, hogy a legtöbbet hozhasd ki az idei nyárból.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Vigadjunk úgy, ahogy régen! ➡️ https://nagylakoma.com/ Immáron 12. alkalommal tartjuk kisasszonyok havának második hétvégéjén Nemeshódos község Nagy Lakomáját, ahol bendő még nem maradt éhesen! Két napban lesz idén a nagy lakmározás, pénteken 18 órától szabadtéri színházi estet 🎭 tartunk: 19:00 Meseautó c. zenés vígjáték | MagyaRock Dalszínház 2 felvonásos előadása 22:00 Nyári Kálmán koncert Jegyek péntek: https://www.jegy.sk/termek/meseauto/ Jegyek szombat: https://www.jegy.sk/termek/nemeshodosi-nagy-lakoma/ Telefonon: +421 917 175 910 Személyesen: Fitos Marikánál a hodosi községházán Artica Decor Dunaszerdahely MISSQ Dunaszerdahely A szombati napot a hagyományokhoz híven aktívan kezdjük. Reggel 8 órától nyílnak a Nagy Lakoma kapui, nem lesz hiány kísérőprogramokból. Lesz: 🏃‍♀️Fut a Falu Ádiért jótékonysági futóverseny🏃‍♂️ ➡️ https://www.facebook.com/events/1341781112951779 🍲Gulyásfőzőverseny Jolival, Gizivel és Beával🍲 ➡️ https://www.facebook.com/events/1113954102728213 ⚽Focikupa⚽ ➡️ https://www.facebook.com/events/1350651178787956 🌶️Chilievő verseny🌶️ ➡️ https://www.facebook.com/events/344446644398515 👶Gyerekprogramok👶 ➡️ https://www.facebook.com/events/368723885133080 Délben megszólal a nagyszínpad is, az alábbi szereposztással: 12:00 Hodosi nóta négyes és a Szólj, szólj csalogány magyar nóta verseny győztesei 13:00 Sárközi József és fia 14:00 Csallóközi Táncegyüttes kicsikkel és nagyokkal a Pósfa zenekar kíséretében 15:30 Hodosi citerazenekar 16:00 Megmaradásunkért kultúrcsoport ünnepi műsora 17:00 Cigánski Diabli 18:30 Nagy Noémi és Cseh Tamás Band 19:30 AY FLY family 20:30 Ginoka 22:15 CARAMEL élő nagykoncert 23:45 Romantic 00:50 DJ Kopi Mindenkit szeretettel várunk! ➡️ https://nagylakoma.com/ https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8

Díszműkovács találkozó

Mindenkit szeretettel meghív augusztus 13 és 14-én Díszműkovács találkozóra a komáromi Újvár a következő műsorral: - kovácsmesterek közös alkotása - kovácsmesterség bemutatása, szabad kovácsolás - kovácsolt műtárgyak bemutatása - fazekas korongozás, agyagozás, üvegfestés - a Világi Winery borászat bemutatkozása - kísérő zenei programok és a komáromi amatőr Entrópia zenekar koncertje - a rendezvény ideje alatt meleg étel és ital büfé üzemel. Ingyenes belépés a Lipót kapun keresztül a Várútról. Ne üljetek otthon, gyertek el.

El linor country festival

Jöjjön el az 1. El linor countryfesztiválra, ami pihenésre és szórakozásra is alkalmas lehet. Lóversenyek, és kísérőprogramok sora várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.