Magyarország, 9062 Vének, 13101 út
47.74201000, 17.75996000

Arrabona EGTC

A templom és a falu védőszentjét ábrázoló festett szobor egy betontalapzaton áll. Mellette egy idős fekete nyárfa található, amely a Szigetköz jellemző őshonos fafaja. A szobor és a fa is helyi védelem alatt áll.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: http://www.venek.hu/ A Szigetköz turisztikai és környezeti nevelési értékleltára 2014.

Közeli látnivalók

Nepomuki Szent János-templom

1737-ben készült el a Nepomuki Szent János-templom, melyet az 1800-as évek végén szétbontottak. Helyére 1906-ban épült fel az új, ma is látható templom.

Holtág

A felbecsülhetetlen értékű, természetes állapotában megmaradt dunai leágazás Csicsó község határában, a falutól nyugatra található. A rezervátum fő részét egy rendszertelen alakú tó képezi, amelybe északnyugat felől a Csiliz-csatorna torkollik.

Duna Panoráma Tanösvény

Ahogy a régmúlt korok utazói megpihentek itt, úgy a mai turisták is békét lelhetnek a szemet gyönyörködtető természeti szépségű Duna-parton, érkezzenek akár két keréken az EUROVELO 6-os kerékpárúton, négy keréken az 1-es főúton, vagy a víz irányából. A tanösvény fogadópontja a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi Ferenc utca sarkán, a keresztnél található. Innen a madárösvény vezet le a Dunához, ami váratlan panorámával tárul elénk. A tanösvényen interaktív, magyar és angol nyelvű táblák vezetik a látogatókat. A séta minden korosztály számára élményt nyújt. Valaki a panorámában gyönyörködik, mások szívesen elolvassák a helytörténeti érdekességeket, és biztosan akad olyan is, aki az okos telefonja segítségével filmet néz, applikációt tölt le, vagy lejátssza a Gönyűről szóló mesét a család apróságainak. A gyerekek figyelmét nemcsak a mese köti le, hanem a táblákba épített játékok is. A Horgásztanya Látogatóközpont tetejéről, panorámatávcsövön keresztül megfigyelhetőek a víz fölött szálló madarak, a tematikus, hajós játszótér pedig ráhangol a megújult épületbe került helytörténeti kiállításra, mely a helyi hajósok relikviáit mutatja be. A tanösvényhez vezetőfüzet is készült a 6-10 éves korosztály részére, melyet a https://www.gonyu.hu/latnivalok oldalról le is tölthet.

Közelben lévő rendezvények

Újévi Operett Gála 2022

Az ország leglátványosabb kiállítású operett show-ja, amely az év végén érkezik vissza külföldi turnéjáról, és vadonatúj műsorának premierjével. A vidámság, felhőtlen hangulat és kikapcsolódás mindenkinek jár. Jegyárak: 4.200.-Ft, 5.000.-Ft, 5.700.-Ft, VIP 10 000.- Ft –  mely tartalmaz 18.30-tól egy pezsgős koccintást a művészekkel és egy ajándék CD-t.

FIÓK Ki-Mit-Tud

Az egyéni indulók és csapatok 5 különböző kategóriában (ének, tánc, zenekar, rap és egyéb) indulhatnak a vetélkedőn, a kategóriák első három helyezettjei pedig értékes jutalmat kapnak. Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet január 21-ig. A rendezvényen való részvétel ingyenes!