Magyarország, 9022 Győr, Páffy u. 4/B
47.68754000, 17.63736000

Arrabona EGTC

http://www.fulesbastya.hu

A győri Xantus János Állatkert Dél-Amerika élővilágát szemléltető belvárosi bemutató tere, amely az egykori győri kazamata egy részében kapott helyet.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.fulesbastya.hu/index.php?modul=kapcsolat

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Rigófészek

Tölgyfaágon felépített fészekben egy rigó gubbaszt a Liszt Ferenc utca és a szűk Saru köz sarkán. A két nagyobb makk belső oldalán egy-egy lyuk látható, mely eredetileg minden bizonnyal a rigófészek világítását rejthette. Fűszerkereskedés, késővv vendéglő népszerűsítésére szolgált.

Győri Nemzeti Színház

A színház Győr belvárosában található, 1973 és 1978 között épült. 1992-ben vette fel a mai nevét, korábban Kisfaludy Károly nevét viselte. Három tagozattal és két játszóhellyel rendelkezik, a nagyszínpad 663 néző befogadására alkalmas, míg a kamarateremben 120 fő fér el. Az intézmény önálló gyártótárakkal és műhelyházzal rendelkezik. A társulat prózai és zenés darabokat mutat be, többek között musical, opera, operett, dráma, színmű, vígjáték, komédia, tragikomédia szerepel a palettáján. A pénztár előtt található Antal Károly szobrászművész alkotása, Kisfaludy Károly mellszobra. A színház igazgatója Forgács Péter Jászai Mari-díjas színész. A társulat tagjai között is több Jászai Mari-díjas, elismert színész van.

Rómer-ház

A Rómer-ház széleskörű kulturális programkínálatával hiányt pótol a városban, az itt zajló rendezvények minden korosztályt megszólítanak, a gyermekektől egészen a szép korúakig. A legkiemelkedőbbek ezek közül az I love mozi filmvetései, az Import Impró Egyesület interaktív színházi előadásai, valamint a RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat, mely többek között feltörekvő helyi zenekaroknak, művészeknek is teret ad a bemutatkozásra. A Rómer-ház gyakran otthont ad továbbá kortárs művészeti kiállításoknak, workshopoknak, irodalmi esteknek és más hasonló rendezvényeknek. A cél, hogy a Rómer-ház egy olyan modern közösségi térré váljon, ahol a kulturális értékekeink mindenki számára elérhetőek.

Közelben lévő rendezvények

Borlemente Vol.5

Izgalmas programokkal és finom borokkal várnak minden érdeklődőt a Pécsinger Borlemente nevű rendezvényre, amivel megkoronázhatod a hétvégédet. A jegyet kizárólag elővételben lehetséges megvásárolni a https://webshop.pecsinger.hu/termek/borlemente5/ oldalon, illetve a Pécsinger Borforrásokban. Jegyár: 7.900 Ft

XXIII. Csallóközi Színes Ceruzák 2022

A Csallóközi Múzeumban megrendezett kiállítás július 2.-ig lesz megtekinthető.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Csallóköz legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja augusztus második hétvégéjén, immáron 12. alkalommal tartatik meg Hodos községben. Így telt a Nemeshodosi Nagy Lakoma 2021-ben. https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8