Magyarország, 9111 Tényő, Kétsor u. 18
47.53524500, 17.64047800

GreenEx

http://www.gymsmo.hu/

A több mint kétszáz évvel ezelőtti építésű tényői tájház a kisalföldi népi építészet jellegzetes alkotása, műemléki védettséggel rendelkezik. Ugyan az épület az eredeti megfontolás alapján csak ismeretterjesztő céllal nyilváníttatott tájházzá 40 évvel ezelőtt, de szerencsére az utóbbi években egy-egy rendezvény keretében újra visszaköltözik az élet az udvarba.

A helyiek így nevezik: Tájház

Látogathatóság: Előre egyeztetett időpontban

További információk: http://www.gymsmo.hu/cikk/tenyoi-tajhaz.html

Közeli látnivalók

Felpéci evangélikus templom

A középkori részletekkel is rendelkező műemléktemplomot 1620-ban építették, majd barokk stílusban átépítették 1776-77-ben. 1794-ben bővítették. Órapárkányos előreugró tornya 1820-ban készült. Síkmennyezetes, karzatos hajójú, a szentély egyenes záródású, melyben 19. századi szószékoltár látható. Az oltárkép az Olajfák hegyén imádkozó Krisztust ábrázolja. A vörösmárvány keresztelőkút 1905-ben, az orgona 1910-ben készült.

Felpéci Tájház

A lakóházban a 20. század elejének megfelelő enteriőrrel berendezett kiállítás áll, az udvaron kemence épült, az új épületrész pedig közösségi, hagyományőrző rendezvényeknek is helyet ad. Az ősborókás a tájháztól 800 méterre található.

Felpéci római katolikus templom

A barokk templom 1752-ben épült. Berendezése: szarkofág alakú főoltár térdeplő szentekkel, 1750 körüli barokk alkotás. Udvarán kőkereszt található.

Közelben lévő rendezvények

Borlemente Vol.5

Izgalmas programokkal és finom borokkal várnak minden érdeklődőt a Pécsinger Borlemente nevű rendezvényre, amivel megkoronázhatod a hétvégédet. A jegyet kizárólag elővételben lehetséges megvásárolni a https://webshop.pecsinger.hu/termek/borlemente5/ oldalon, illetve a Pécsinger Borforrásokban. Jegyár: 7.900 Ft

XXIII. Csallóközi Színes Ceruzák 2022

A Csallóközi Múzeumban megrendezett kiállítás július 2.-ig lesz megtekinthető.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Csallóköz legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja augusztus második hétvégéjén, immáron 12. alkalommal tartatik meg Hodos községben. Így telt a Nemeshodosi Nagy Lakoma 2021-ben. https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8