Magyarország, 9184 Kunsziget,
47.76034700, 17.51754200

Arrabona EGTC

Kunsziget neve egykor egyet jelentett a minőségi zöldségtermesztéssel és az igazi petrezsirommal. A faluból ló vontatta vasúton szállították a zöldségeket az öttevényi vasútállomásra. A "lórévasút" Szigetköz felé vezető hídja, a Bolgányi-híd ma közúti hídként jelent összeköttetést a Szigetköz felé. A híd helyén évszázadokkal ezelőtt is állhatott vámszedő hely, illetve rév. Logikus volt tehát, hogy a kisvasút itt szelje át a Mosoni-Dunát. A hidat és a hozzá vezető utat 1994-ben újították fel, illetve építették ki. A híd a nevét Bolgány-pusztáról kapta, amely a Mosoni-Duna bal partján, a híd Dunaszeg felőli oldalán található. A híd legutóbbi felújítását 2010-ben végezték el közösségi összefogásnak köszönhetően.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: https://rabcatorok.pannonhelyitermek.hu/ertekleltar/epitett-oroksegunk/bolganyi-hid

Közeli látnivalók

Tündérvár

A Mosoni-Duna partján álló kőhalom a legenda szerint egykoron tündérek lakhelye volt. Egyszer viharba került halászok próbáltak segítséget kérni a tündérektől. Az egyik tündér be is engedte őket, míg egy másik kikergette őket a toronyból. A halászok ezért megátkozták a tündéreket, és azt kívánták, ha ilyen kőszívűek, akkor váljanak teljesen kővé.

Kisvasúti emlékhely

Az emlékhely C50 típusú dízelmozdonya és a billenős rúgózott kivitelű csilléje a szigetközi gazdasági kisvasút történetét idézi meg, mely 1969-es végleges megszűnéséig a szigetközi földek terményeit szállította a közelben lévő nagyvasúti állomásokig.

Dunaszegi kiszálló - Kemping

Kajak, kenu, csónak kiszálló.

Közelben lévő rendezvények

SZENT ISTVÁN NAPI KENYÉRÜNNEP ÉS SZIGETKÖZI SZATYOR VÁSÁR

Családi programok és kirakodóvásár várja az érdeklődőket Dunaszegen, hogy együtt ünnepelhessük az államalapítás idei évfordulóját.

Bortörténelmi Napok Győr

A Győri Bortörténelmi Napok keretein belül a Dunakapu téren és a Széchenyi
téren Magyarország vezető borászai és meghatározó borvidékei várják a borkedvelőket. Aki gasztronómiai élménnyel szeretné megkoronázni augusztus utolsó hétvégéjét, annak mindenképpen it a helye.

Karaffa Attila: Felvidéki szemmel (fotókiállítás és könyvbemutató)

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a "Felvidéki szemmel" nevet viselő fénykép- és könyvkiállításra, amelyre a győri Múzeumházban kerül sor 2022. szeptember 13-án, 17:00 órai kezdettel.