Magyarország, 9184 Kunsziget,
47.76034700, 17.51754200

Arrabona EGTC

Kunsziget neve egykor egyet jelentett a minőségi zöldségtermesztéssel és az igazi petrezsirommal. A faluból ló vontatta vasúton szállították a zöldségeket az öttevényi vasútállomásra. A "lórévasút" Szigetköz felé vezető hídja, a Bolgányi-híd ma közúti hídként jelent összeköttetést a Szigetköz felé. A híd helyén évszázadokkal ezelőtt is állhatott vámszedő hely, illetve rév. Logikus volt tehát, hogy a kisvasút itt szelje át a Mosoni-Dunát. A hidat és a hozzá vezető utat 1994-ben újították fel, illetve építették ki. A híd a nevét Bolgány-pusztáról kapta, amely a Mosoni-Duna bal partján, a híd Dunaszeg felőli oldalán található. A híd legutóbbi felújítását 2010-ben végezték el közösségi összefogásnak köszönhetően.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: https://rabcatorok.pannonhelyitermek.hu/ertekleltar/epitett-oroksegunk/bolganyi-hid

Közeli látnivalók

Tündérvár

A Mosoni-Duna partján álló kőhalom a legenda szerint egykoron tündérek lakhelye volt. Egyszer viharba került halászok próbáltak segítséget kérni a tündérektől. Az egyik tündér be is engedte őket, míg egy másik kikergette őket a toronyból. A halászok ezért megátkozták a tündéreket, és azt kívánták, ha ilyen kőszívűek, akkor váljanak teljesen kővé.

Kisvasúti emlékhely

Az emlékhely C50 típusú dízelmozdonya és a billenős rúgózott kivitelű csilléje a szigetközi gazdasági kisvasút történetét idézi meg, mely 1969-es végleges megszűnéséig a szigetközi földek terményeit szállította a közelben lévő nagyvasúti állomásokig.

Dunaszegi kiszálló - Kemping

Kajak, kenu, csónak kiszálló.

Közelben lévő rendezvények