Magyarország, 9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 26.
47.69333000, 17.62488000

Arrabona EGTC

A szabadstrand a Mosoni-Duna mellett helyezkedik el, ám mivel a folyó vízminősége folyamatosan változik, néha megtiltják az itt fürdőzést. A víz fokozatosan, de a folyóhoz mérten hirtelen mélyül, azért nagyon fontos a fokozott elővigyázatosság. A partszakasz 200 méter hosszú, a víz és a part talaja is egyaránt kavicsos. Az aktív kikapcsolódáshoz kapcsolódóan futballpálya, röplabda pálya, lábtenisz, valamint csónakok is a látogatók rendelkezésére állnak. A gyermekek számára van egy játszótér, valamint öltözők, sportesemények idején kivetítő, illetve ingyenes napozóágy is igénybe vehető. Három étterem és büfé található a strand területén.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: https://strand.hu/strand/gyor-aranypart-i-418

Közeli látnivalók

Mobilis: A Felfedezések Háza

A Mobilisben felfedezhetőek a hétköznapok rejtelmei és napjaink legújabb technológiái. Az interaktív kiállító térben közel 70 játékra ösztönző kiállítási eszközt tud kipróbálni a látogató a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. Legnépszerűbb attrakciók közé tartoznak a látványos kísérleti bemutatók.

Magyar Vilmos Uszoda

Az uszodában egy 25 méteres, 6 pályás úszómedence, egy tanmedence, két szauna és a hozzájuk tartozó kiszolgáló létesítmények, öltözők, kölcsönző, büfé, masszázs, valamint szolárium áll a vendégek rendelkezésére. A nyári időszakban egy 2200 négyzetméteres parkosított udvar biztosít kulturált pihenési teret napozóágyakkal, padokkal, nyitott gyermekmedencével, játszótérrel és lábtenisz pályával. Az uszoda területe akadálymentesített. Lehetőség van az uszoda egészének, medencéinek, pályáinak bérlésére, valamint kisebb hajók bértárolására, reklámeszközök kihelyezésére és igény szerint rendezvényszervezésre.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.

Follow the Flow koncert

342 milliós YouTube-megtekintésével és 350.000 feliratkozójával a Follow The Flow napjaink egyik legnépszerűbb magyar együttese. Fura Csé és BLR párosához 2018-ban csatlakozott Szakács Gergő. A trió azóta megállíthatatlan: Spotify-streamjeik száma a 100 milliót is átlépte. Az erős hip-hop–gyökerekből táplálkozó popdalokat készítő együttes 2019 májusában kiadott első önálló album, a Nem tudja senki pár hónap alatt aranylemez lett. A címadó dalhoz készült klip a második legnézettebb magyar videoklip lett, három év alatt több mint 73 milliós megtekintéssel.