Magyarország, 9022 Győr, Széchenyi tér 9.
47.68789000, 17.63475600

Arrabona EGTC

A Loyolai Szent Ignác bencés templom kéttornyos kora barokk templom, Győr belvárosának főterén, a Széchenyi téren áll. A mai Magyarország legkorábbi barokk stílusban emelt temploma, az olaszos kora barokk építészet egyik legszebb példája. Berendezésével együtt a magyar barokk történetének legidősebb tárgyi emlékeit őrzi, így a hazai művészettörténet szempontjából pótolhatatlan és felbecsülhetetlen jelentőségű. A templom hossza 44, szélessége 24 méter, a tornyok magassága a keresztekkel 44 méternél végződik. Egyidejűleg 600 ember kényelmes befogadására képes.

Látogathatóság: Kívülről megtekinthető

További információk: https://bencesgyor.hu/kapcsolat/

Közeli látnivalók

Jedlik Ányos és Czuczor Gergely emlékműve

A népdal formakészletének egyik legfontosabb elterjesztőjeként, hazafias versek szerzőjeként ismert Czuczor Gergely. A bencés rend győri főapátsági líceumában tanult bölcsészetet, később a városban tanított. Emlékezetét Győrben a nevét viselő bencés gimnázium előtt álló emlékmű őrzi, melyen unokatestvére, a tudós feltaláló Jedlik Ányos is szerepel.

Széchényi Patikamúzeum

A patikát 1654-ben alapították a jezsuiták, a boltozata stukkóval és képekkel díszített. Régi patikaedények és egyéb orvostörténeti tárgyak láthatóak a vitrinekben, valamint egy híres győri orvos, Dr. Petz Aladár találmánya, a gyomorvarrógép is az ingyenes kiállítás része. Ez az egyetlen olyan múzeum az országban, amely egyszerre működő gyógyszertárként is üzemel.

Széchenyi tér

Győr megújult barokk főtere a város életének fontos színhelye. Itt található többek közöztt a Mária-oszlop, a bencés épületegyüttes, az Apátúr-ház, valamint a vastuskó cégér.

Közelben lévő rendezvények

Borlemente Vol.5

Izgalmas programokkal és finom borokkal várnak minden érdeklődőt a Pécsinger Borlemente nevű rendezvényre, amivel megkoronázhatod a hétvégédet. A jegyet kizárólag elővételben lehetséges megvásárolni a https://webshop.pecsinger.hu/termek/borlemente5/ oldalon, illetve a Pécsinger Borforrásokban. Jegyár: 7.900 Ft

XXIII. Csallóközi Színes Ceruzák 2022

A Csallóközi Múzeumban megrendezett kiállítás július 2.-ig lesz megtekinthető.

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Csallóköz legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja augusztus második hétvégéjén, immáron 12. alkalommal tartatik meg Hodos községben. Így telt a Nemeshodosi Nagy Lakoma 2021-ben. https://www.youtube.com/watch?v=JJRKmDNnLl8